 | A modern táplálkozás fontos szereplői a rostok. Könnyítik az emésztést, tisztítják a vastagbelet, és a végállomásnál is jelentős segítséget nyújtanak. A rostok forrása ebben a receptben a burgonya. |
 | Karotin, avagy A vitamin. Jó a látásnak, a bőrnek, és fütyülni is ettől tanulunk meg. Forrásául a könnyen kezelhető és emészthető kolbászt választottuk. |
 | A B vitamincsalád oldódásához elengedhetetlenül szükséges a zsír. |
 | Tej. Fontos kalciumforrás, és sok vitamint is tartalmaz. Köztük B vitaminokat, melyek oldódásához elengedhetetlen a zsír! |
 | Ez az a pont ahol a szagok elkezdenek terjengeni. |
 | A tej kolbászhoz öntésével kész is vagyunk az első vitaminbombával. |
 | Tojás. Vas, fehérjék, vitaminok kimeríthetetlen bőségszaruja. |
 | Roty, roty, roty. A cselekmény közben más színekre tevődik át. |
 | Nincsen annyi B vitamin, ami ne lenne elég a fejlődő szervezeteknek, ezért egy kis szalonna is, hogy legyen miben oldódnia... |
 | Akár a topic címerét is képezhetné, nem? |
 | A tojások... |
 | ...sorsa... |
 | ...megpecsételődik... |
 | ...végül. |
 | Tejföl. Minden ami jó a tejben, csak sűrűbben. Mivel diétás, kímélő ételt készítünk, 16 és 12 %-os zsírtartalmú tejfölt használunk. A gondos szakács minden apró részletre ügyel! |
 | Sűrítsük tovább a vitaminbombát, mert az nekünk jó. |
 | A minőségi termék alapfeltétele a gyártás közbeni szoros minőségellenőrzés. Itt a három, független tesztelőnek véletlenszerűen kiválasztott főtt krumplit láthatjuk. |
 | A krumplikat, ha elég puhára főttek, ne felejtsük el meghámozni. Ez nem holmi gabona, hogy a "teljes őrlésű" táplálóbb és egészségesebb legyen. |
 | Megkezdődik a rétegzés. Krumpli, tojás, ... |
 | ... só (fontos az elektrolitegyensúly fönntartása! különösen aktív testmozgás után!), ... |
 | ... vitaminbomba, ... |
 | ... és tejföl sorakoznak egymás fölött. |
 | Az egyenletes eloszlás csökkenti az asztal körüli veszekedés esélyét. |
 | Ügyeljünk az esztétikumra is! |
 | A gondos tervezés eredményeképpen nem marad hulladék nyersanyag. |
 | A végén a díszítésnek is kiváló szalonnacitekek kerülnek a helyükre. |
 | A sütőbe helyezzük a lárvát... |
 | ...ahonnan valamivel több mint egy óra bábozódás után... |
 | ...előkerül a csodaszép imágó. |
 | Ekkora az ember már térdig nyálba ragadva álldogál. |
 | Az utolsó fénykép, mielőtt elveszítem az önuralmamat. |
 | És a finálé - a tálalástól számított tizedik perc után. |