Mit is lehetne mondani többet mint amit ez a kép elárul?
Mivel grafomán vagyok, kiderül mindjárt. Csak gördíts egyet lefelé a gördítősávon!

 • Mi van má?
  A linux egy teljes értékű, korszerű hálózati operációs rendszer. Multiuser, multitaszk, virtuális memória. Közel végtelen szoftverkínálat, nem túl speciális körülmények között végtelen megbízhatóság. A rugalmassága több mint végtelen, ugyanaz a rendszer hatékonyan és relatíven gyorsan működik 386-os kőbaltától a többprocesszoros nagygépekig. Más jellegű rugalmassága miatt egészen elképesztő és idegbeteg feladatok is megoldhatóak vele, a feladat elvontságától függően persze jelentős plusz munkával, de mindenképpen kevesebb pluszmunkával mint más általános OS-ek esetén. Hab a tortán, hogy a GNU révén egy olyan filozófiát illetve mozgalmat is jelképez amellyel a magamfajta félbolond hőzöngők és nagyarcúak szívesen azonosulnak. Eper a habostortán, hogy használóik egy vidám, nyitott, középsúlyosan anarcho-fasiszta közösséget alkotnak, melynek szubkultúrájában jó sokat lehet dagonyázni. Csokireszelék a habos epertortán, hogy minden kis zugában tréfára és kacagásra lelünk. Légyürülék a csoki közé keveredve, hogy még ahhoz a mediálisan szánandó szinthez is amin én leledzem sokat kell okosodni. De ezzel együtt lehet élni.
 • De mos mé?
  Mi mást? Számítógéphálózatokat tartok karban, szervereket istápolok, levelezek, ircelek, zenét hallgatok, filmeket nézek (néha), képeket alakítgatok. Nem jutott eszembe jobb OS. Ez van. Bocsánat kedves Bill Gates és Steve Jobs. Szar ügy. Egy következő életben talán. De ha ilyen jól távol tartom magam a Kerék Ördögeitől, hamar buddha leszek és akkor nincs következő élet.
 • Mit is?
  Mint minden reel geek, szerénységem is a Nagyarcú DebianFanok táborát öregbítem és hírnevét növelem. Jelenleg a woody van fönt mindenemen és tök jó nekem. Levelezés terén a pine felel meg, főleg mert '94 óta ezt használom, és néhány teszt jellegű elkalandozáson kívül soha semmi mást. Ennek ellenére igen jól megalapozott ellenérveim vannak mind a többi disztrib, mind a többi levelezőprogram ellen. Geeks 4 prez :). A többi viszonylag egyértelmű, majd mindenből a debian defaultokat használom, nem lustaságból. Például sokáig fvwm juzer voltam, de amióta stabil a wmaker, az uralja desktopomat. Meg most például egy sasalakúra festett Hind és Bessenyei Péter szinkronrepülése, de ez nem tartozik szorosan a témához.
 • Ne bazz! Van sör?
  De biza. És az is jó az ügyben, hogy még az olyan rémlusta pocimacik is, mint én hozzátehetik kis agyaggalacsinjukat a GNU/Linux hatalmas, pezsgő életű termeszvárához. Egyfelől egy levlista adminjaként osztályozom a galacsinokat, ami bátor, de elég jelentéktelen galacsin. Kell némi türelem. Egy virtuális paskolófa sem ártana. A fő galacsin a Linsze, mely a szegedi érzelmű linuxhívő fiatalok egylete. Tevékenységünk egymás segítésében, egy nyers, de lelkes hangulatú irc csatornában, no és az időnkénti sörözésekben nyilvánul meg. Próbáltunk mást is, de nem voltunk elég jók. Tán a vezetésben van a hiba? Nem hinném. Teljesen kiváló elnökünk van például, meg egy tök jó nagyszájú mozgalmárunk, Géczy Szabolcs képében. De a többi tag (onetom, a szépfiú forthrajongó, Latz a kakukktojás (deplhi & win2k - brrr!), vagy éppenséggel Horváth Szabolcs, legtávolabbi tagunk, no meg a többiek) se semmi. Ütőképes csapat vagyunk, főleg ha sörrel kerülünk szembe, sőt, személyemben olyan vezető is van aki különösen véres csaták után is gondoskodik a rugalmas elszakadással kapcsolatos navigációs és stabilizációs teendőkről. Hát ennyit rólam és a linuxról.

Mit érdemel az a bűnös ki linuxról verset ír?
Kényszerzubbony, gumiszoba, intézet hol sokat sír?
Szedatívum, mélyaltatás, barátságos félmosoly?
Lányok, partik, söróceán - nagy kár hogy ez nem komoly :(.
A szerző megjegyzése: ez már nagyon rossz... és lesz még pár :)